-پاسخ آیت الله سیستانی درباره لباس مشکی در محرم وصفر
-پاسخ آیت الله خامنه ای درباره افطار کردن با تربت امام حسین علیه السلام
-دست زدن همراه با شادي و خواندن و ذكر صلوات بر پيامبر اكرم و آل او(ص) درجشن هايي كه به مناسبت ايام ولادت ائمه(ص) و اعياد وحدت و مبعث برگزار مي شود چه حكمي دارد؟ اگر اين جشن ها در مكانهاي عبادت مانند مسجد و نمازخانه هاي ادارات و يا حسينيه ها برگزارشوند، حكم آنها چيست؟
-پاسخ آیت الله شبیری زنجانی درباره جشن عروسی در ماه محرم وصفر
-پاسخ آیت الله مکارم شیرازی درباره اصلاح و آرایش در ماه های محرم و صفر
-پاسخ آیت الله روحانی درباره جنگ عایشه با امیرالمؤمنین (علیه السلام) از همه گناهان بدتر بود
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز روز عید غدیر
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز عید غدیر
-پاسخ آیت الله حکیم در باره افضل بودن حضرت علی علیه السلام از بقیه ائمه وپیامبران
-پاسخ آیت الله وحید خراسانی درباره سیگار کشیدن در ماه رمضان

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:12595 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:5

مقلدي ندارم زيرا كه فكر مي كنم هدف از اين كتابها محدود كردن انسان مي باشد، و نيز چون در هر مسئله اي هر مقلدي نظري دارد پس بايد تمام آنها را تقليد كرد.



در خصوص سؤالي كه فرموديد، نكاتي چند قابل تذكر مي باشد :

اولا : تقليد در اصول دين، و ضرورتهاي فروع دين و موضوعات جاري نيست.

ثانياً : آنچه در فروع دين واجب است، دانستن دستورات خداوند متعال،براي عمل كردن است.و اين مهم، در زمان پيامبراكرم(و حضور امام معصوم( ،با سؤال كردن از رهبر معصوم،امكان پذير است. و در زمان غيبت تقليد بر كسي واجب است، كه نخواهد احكام را از طريق اجتهاد به دست آورد؛ و يا در مقابل عمل به كيفيّتي احتياط نمايد، كه خود را بريء الذمّه بداند.

ثالثاً : تقليد به معناي رجوع غير متخصص به متخصص است. به همان دليل كه شما در مسائل طبي به طبيب، و در مسائل ساختماني به مهندس ساختمان، و در ساير كارها به اهل خبرة آن كار مراجعه مي كنيد، در احكام اسلام نيز بايد به فقيه، كه متخصص در دين است، مراجعه شود. قرآن مجيد مي فرمايد : فاسْئَلوُ أهْلَ الذّكْر إن كُنْتُم لا تَعْلَمُون (1) يعني (اگر چيزي را نمي دانيد، از اهل اطلاع سؤال كنيد.)دوست عزيز، پس هدف از اين كتابها و رساله ها، محدود كردن انسان نيست، بلكه نجات دادن انسان، و رشد و ارشاد اوست، به كمالات مادي و معنوي، هم در دنيا و هم در آخرت. اينها مقدمه الهي و خدايي شدن انسان است.

و همچنين اينكه فرموديد در هر مسأله اي هر مقلدي نظري دارد، درست نمي باشد. زيرا مراجع بزرگوار تقليد، در اكثر مسائل مهم، اختلافي ندارند؛ و فقط در بعضي از مسائل، اختلاف نظر دارند، كه اين مسأله هم هيچ مشكلي پيش نمي آورد؛ زيرا اين مسأله به برداشت و استنباط آنها از منابع اسلام، مثل قرآن و حديث، بر مي گردد.

در آخر به اين نكته نيز اشاره ميكنيم كه يقيناً منظور شما از مقلد، مُقَلَّد به فتح لام است؛ يعني مرجع تقليد.

خداوند متعال همة ما را به مسائل ديني، و احكام نوراني اسلام، هر چه بيشتر آشنا و عامل بفرمايد. انشاءا...

منابع و مآخذ : مـوفــق بـاشيــد

1. سوره مباركة نحل/آيه 43

2. فلسفه اسرار احكام،محمد وحيدي،ج2،ص55







مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.